Home

Achtergrond

Europese subsidie voor personeel en personeelsbeleid in agrarische sector

Het Europees Sociaal Fonds (ESF) trekt 4,75 miljoen euro uit voor de ontwikkeling van personeel en personeelsbeleid in de agrarische sector. De steun is ook bedoeld voor het voorkomen van arbeidsongeschiktheid en het vinden van een passende baan voor werkzoekenden.

De uitvoering is in handen van ‘Alles voor groene arbeid’. Dat is een organisatie die steun biedt bij personeelsvraagstukken. Ze werkt voor werkgevers, werknemers, gemeenten en overheidsinstanties in de agrarische sector. Het is een initiatief van de CNV, FNV, LLTB en ZLTO.

De subsidiemogelijkheden hangen af van de behoefte van het bedrijf. Een werkgever kan bijvoorbeeld zelf training en scholing volgen. De subsidie is dan 50 procent van de opleidingskosten tot een maximum van 2.975 euro per persoon. De verleturen worden gedeeltelijk vergoed (5,50 euro per uur).

Voor werknemers kan de vergoeding oplopen tot 80 procent van het opleidingsbedrag. Het Fonds vergoed 50 procent en het sectorfonds Colland nog eens 30 procent. De maximale teruggave voor werknemers is 4.760 per persoon. De verleturen worden vergoed met 11 euro per uur.

Het ESF is één van de vier structuurfondsen van de Europese Unie. Het is een financieringsmiddel voor het scheppen van nieuwe banen en het ontwikkelen van vaardigheden van de beroepsbevolking.

Meer informatie Website Alles voor groene arbeid

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.