Home

Achtergrond

Dienst Regelingen adviseert raadplegen internet

Dienst Regelingen adviseert voor de aanvraag van de toeslagrechten eerst de informatie op de website lnv – loket te bekijken. Als een belletje toch nodig blijkt te zijn dan het liefst buiten de piekuren. Dus voor 10.00 uur en na 15.00 uur.

Sinds maandag heeft Dienst Regelingen ongeveer 5.000 telefoontjes per dag gehad. Het merendeel van die telefoontjes betrof vragen over de Gecombineerde Opgave. De meeste van deze vragen zijn inmiddels afgehandeld. Het ging voornamelijk om het versturen van extra bedrijfskaarten.

De drukste momenten van de dag zijn tussen 10.00 en 11.00 en tussen 14.00 en 15.00. Dienst Regelingen heeft inmiddels de maximale capaciteit ingeschakeld om zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. In totaal zitten er 130 medewerkers aan de telefoon.

Vanaf 1 april kunnen boeren de Gecombineerde opgave invullen. Dit jaar kan dat ook voor het eerst via internet. Vooral bij de opgave gewaspercelen loopt de internetapplicatie vast. Het loket adviseert om het programma dan af te sluiten en vervolgens opnieuw op te starten. De ingevulde gegevens gaan niet verloren. Uiterlijk 15 mei moeten de opgaven binnen zijn bij de dienst. Elke dag later betekent 1 procent korting op het toegekende subsidiebedrag.

Meer informatie Vragen over Gecombineerde opgave

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.