Home

Achtergrond

Biologische certificering tot 2011 gesubsidieerd

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) vergoedt tot 2011 de certificeringskosten van Skal, de organisatie die toezicht houdt op de biologische sector. Alle biologische boeren die bij Skal zijn aangesloten komen hiervoor in aanmerking. Dat heeft LNV bekend gemaakt.

De certificering kost in 2006 650 euro en wordt volledig vergoed. De eenmalige aansluitingskosten voor een boer die zich voor het eerst aansluit bij Skal worden ook vergoed. Tot en met vorig jaar konden biologische boeren voor subsidie een beroep doen op de Regeling Stimulering Bilogische Productiemethode (RSBP).

Deze wordt niet meer opengesteld maar vervangen door de Subsidieregeling Voortzetting Biologische Productiemethoden. Minister Veerman wil met deze nieuwe regeling de administratieve en uitvoeringslasten verminderen. Die waren bij de hectaretoeslag van voorheen erg hoog en die toeslag pakte alleen gunstig uit voor biologische boeren met veel grond.

Degenen die zijn aangesloten bij Skal krijgen binnenkort een brief met informatie over de jaarlijkse vergoeding. Door de brief getekend terug te sturen en lid te blijven van Skal ontvangt de agrariër vijf jaar lang de subsidie. De boer krijgt in 2007 weer een brief die hij getekend moet terugsturen

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.