Home

Achtergrond

Aantal aanvragen overschrijdt het plafond

Het aantal aanvragen bij Dienst Regelingen voor de regeling Ontheffing Productierechten, hebben het plafond overschreden. Minister Veerman van Landbouw concludeert daarom dat de regeling in een behoefte voorziet en een succes is. Dat schrijft hij in een brief aan de Tweede Kamer.

Met de regeling kunnen bedrijven die willen uitbreiden vijftig procent ontheffing krijgen voor de aankoop van productierechten wanneer zij al hun mest verwerken. De meeste van de meer dan 500 aanvragen hebben betrekking op de verbranding van mest (350).

Er zijn 120 bedrijven die ontheffing willen voor varkensrechten en ongeveer 50 voor pluimveerechten, waarbij een andere verwerkingstechniek wordt toegepast. De volgorde waarop aanvragen worden behandeld die op dezelfde dag zijn binnengekomen is op 30 maart bepaald door middel van loting.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.