Home

Achtergrond 370 x bekeken

Verhoging exportsubsidie vleeskuikens

De Europese Commissie heeft de subsidies voor de export van hele bevroren kuikens naar het Midden - Oosten en Oost Europa opnieuw verhoogd. Voor 100 kilo ontvangt een pluimveehouder nu 40 euro subsidie.

Nog geen maand geleden vond er een verhoging van 26 naar 30 euro per 100 kilo plaats. De exportsubsidie voor bepaalde delen van hanen en kippen verdubbelde naar 20 euro per 100 kilo. De verhoging van de subsidies is het gevolg van de slechte afzetmogelijkheden van pluimveevlees op de Europese markt als gevolg van het uitbreken van de vogelpest.

De Nederlandse prijs van vleeskuikens ligt inmiddels op een historisch dieptepunt. Voor een kilo levend gewicht vleeskuikens moet vanaf volgende week 52,5 eurocent worden neergelegd. Het vorige dieptepunt was in 1999 met 53,5 eurocent per kilo. Dat was toen vanwege de dioxinecrisis.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.