Home

Achtergrond

Niet ontvangen subsidie bij Veerman melden

Boeren die in financiële nood komen door nog niet uitbetaalde Europese inkomenstoeslagen, kunnen zich direct melden bij minister Veerman van het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. Dat heeft de minister in de Tweede Kamer gezegd.

Zo'n 4000 boeren wachten nog steeds op uitbetaling van de hectare - en ooipremies. Sommige zijn daardoor zelfs in acute financiële problemen gekomen. Veerman roept die boeren op zich bij hem of bij kamerleden te melden. Hij is van plan te proberen ze een voorkeursbehandeling te geven. Veerman verklaarde verder dat half april iedereen zijn geld heeft.

Eind vorig jaar meldde Dienst Regelingen al dat de premies niet op tijd betaald konden worden. Dat kwam volgens DR door de nieuwe berekeningswijze van Brussel. Destijds kwam het besluit de helft in december uit te betalen en de andere helft in januari of februari. De nieuwe vertraging verklaart DR door het feit dat sommige dossiers lastig te beoordelen zijn, bijvoorbeeld omdat de perceelscontrole nog niet is gedaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.