Home

Achtergrond

Kasgrond onder doorworteld gronddoek vrij van overdrachtsbelasting

Kasgrond is vrijgesteld van overdrachtsbelasting als er sprake is van teelt op gronddoek, waarbij planten door het gronddoek heen wortelen. Dat heeft de rechtbank van Den Haag bepaald.

Tot nu toe kwam alleen grond met vollegrondsteelten in aanmerking voor vrijstelling van overdrachtsbelasting. Alfa accountants maakte de discussie over teelt in potten, waarbij planten door het gronddoek heen wortelen aanhangig bij de rechter.

De rechter heeft nu beslist dat ook de grond onder het gronddoek waarop potplanten staan, kan worden beschouwd als teeltmiddel, mits de planten door het doek heen wortelen. Vrijstelling van overdrachtsbelasting op de kasgrond kan ook in dat geval. De fiscus gaat overigens nog in beroep tegen de zaak.

Meer informatie Uitspraak van de rechtbank van Den Haag

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.