Home

Achtergrond

CTB laat bestrijdingsmiddelen Mundial en Gazelle toe

Het College voor de Toelating van Bestrijdingsmiddelen (CTB) laat twee nieuwe bestrijdingsmiddelen toe en verleent vijf uitbreidingen. Daartegenover staat dat het college voor negen middelen de toelatingen laat vervallen. Dat besloot het CTB in haar collegevergadering.

Het zaadbehandelingsmiddel Mundial ten behoeve van zaden van bloemkool, broccoli, rodekool, wittekool, savooienkool, spitskool en spuitkool is één van de twee nieuw toegelaten middelen. De andere is het insectenbestrijdingsmiddel Gazelle. Dat is voor de teelt van appels en peren, boomkwekerijgewassen, vaste planten en niet grondgebonden teelt van bloemisterijgewassen.

De vijf uitbreidingen die verleent zijn, zijn voor Teldor, Goltix WG, Trigard 100 SL, Kumulus S en KERB 50W. Deze zijn nu allen voor meer gewassen dan voorheen toepasbaar. Voor onder meer POKON, insecten en rupsen STOP, Wola DESINFECT PERFECT en Mesurol vervalt de toelating.

De besluiten van het CTB treden in het algemeen twee tot vier weken na de collegevergadering in werking. Boeren mogen de nieuw toegelaten bestrijdingsmiddelen ook pas vanaf dat moment gebruiken.

Lees ook Meer controles op gebruik bestrijdingsmiddelen en meststoffen
Meer informatie Bekendmaking op site CTB

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.