Home

Achtergrond 3 reacties

Verkeerde actie

De intensieve veehouderij vreest de gewijzigde verhoudingen in politiek Nederland. De nertsenhouderij ligt al onder vuur, de vrees is dat meer onheil volgt. Reden voor Ton van Dijk van de Anevei om te pleiten voor een communicatie- en PR-platform tegen de Partij voor de Dieren (PdvD).

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  wouter

  Volkomen mee eens. Ga je niet verdedigen tegenover bv. PvdD, maar draag de goede dingen van de veehouderij uit. Zoals bijvoorbeeld de heer R. Plantema tegen Wakker Dier tekeer gaat heeft geen enkele zin en je stoot de burger er alleen maar mee af. Veel meer bereik je door middel van veehouderij positief uitdragen. Boer zoekt vrouw is een voorbeeld. Maar goed gelikte websites van bedrijven is ook nooit verkeerd. Draag uit dat je goed bezig ben, liefdevol met je dieren omgaat, de dieren het al heel goed hebben, maar dat je toch nog steeds bezig bent met welzijnsverbetering, maar wel op een economisch rendabele manier

 • no-profile-image

  Roel Leferink, hoofdredacteur

  In het onderhavige artikel in de krant van donderdag krijgt de lezing van Van Dijk inderdaad een andere lading. Van Dijks verhaal en ook zijn reactie op dit weblog sluiten naadloos aan op de strekking van dit commentaar: communiceer met de maatschappij!

 • no-profile-image

  Ton van Dijk, ANEVEI

  Ik heb helemaal niet voor een platform tegen de PvdD gepleit. Dat is een misleidende krantenkop en -artikel. Dat is wat het Agr D ervan maakt. Ik heb er juist voor gepleit om de opgetrokken muren tussen de agrarische sector en de maatschappij af te breken door open en transparant te laten zien aan de maatschappij, dat de sector gewetensvol met de dieren en de producten ervan omgaat. Be good and tell it. Nu wordt het beeld van de maatschappij gevormd door de karikatuur die Wakker Dier en Milieudefensie van de sector schetst. Dus niks verdediging, maar actief laten zien hoe het toegaat in de sector en open staan voor de mening van een goed en breed geinformeerde burger. Ik zou het erg op prijs hebben gesteld als de hoofdredactie de moeite had genomen om zich juist te informeren. Mijn totale integrale rede ligt bij de redactie van het Agr D, Zo trapt de hoofdredactie in haar eigen misleiding. Het Agr D kan beter! Ik zou het op prijs stellen als het AgrD mijn rede nog eens zorgvuldig zou willen lezen en haar artikel zou willen corrigeren. Dit is sensatiejournalistiek. Op deze manier wordt een positief initiatief de nek omgedraaid Jammer!

Of registreer je om te kunnen reageren.