Home

Achtergrond

Verhoging keuringstarieven VWA uitgesteld

De voorgenomen verhoging van de keuringstarieven van de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) schuift minister Veerman van Landbouw door naar een volgend kabinet. De tarieven zullen per 1 januari 2007 slecht marginaal stijgen. Dat heeft Veerman middels een brief aan de Tweede Kamer bekend gemaakt.

De roodvlees- en pluimveeslachterijsectoren en de sector levende export hebben grote bezwaren tegen de hoogte van de retributies. Tijdens overleg met deze sectoren had Veerman om solidariteit gevraagd en om creatieve ideeën binnen de afgesproken kaders van kostendekkendheid van de tarieven.

De minister heeft enkele voorstellen ontvangen en die op uitvoerbaarheid en wenselijkheid beoordeeld. Hieruit bleek dat er geen solidariteit is tussen de sectoren. Daarnaast geven de ontvangen voorstellen geen kostendekkend beeld.

Veerman wil nu eerst nader overwegen of de impact van het nieuwe stelsel aanleiding geeft om zelf beleidsmatige aanpassingen door te voeren. Tijdens deze kabinetsperiode zullen hierover echter geen definitieve besluiten meer worden genomen.

Meer informatie Brief Veerman op website van het ministerie van LNV

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.