Home

Achtergrond

VWA: aantal dierproeven daalt wel

Het aantal dierproeven in Nederland is de afgelopen jaren gemiddeld genomen gedaald. Het rijksbeleid, dat uitgaat van vervanging, vermindering en verfijning van dierproeven, is daarom niet mislukt maar werkt, stelt de Voedsel en Waren Autoriteit.

Een woordvoerster van de inspectiedienst weerlegde vandaag uitlatingen van de vereniging Proefdiervrij. Die stelde eerder deze week dat het rijksbeleid faalt en het aantal dierproeven met apen met 83 procent is toegenomen.

"Dit klopt dus niet", aldus de VWA. De woordvoerster gaf toe dat in 2004 de dalende trend in het jaarlijks aantal dierproeven en proefdieren is doorbroken met een lichte stijging van 620.875 in 2003 naar 633.155. In 2000 registreerde de inspectiedienst nog 714.449 dierproeven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.