Home

Achtergrond 216 x bekeken

Substraatmatten ook fiscaal aftrekbaar

SenterNovem accepteert substraatmatten die als meerjarige investering gelden en op de balans gezet worden als investering in een Groen Labelkas. Dat kan ondernemers fiscaal voordeel opleveren via de regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA).

Tot nu kwam SenterNovem bij steekproeven geen tegen die als duurzame productiemiddel werden gebruikt. Daarom kwamen de investeringen niet in aanmerking voor de MIA. Toch worden de matten ook bij meerjarige teelten gebruikt. Ze kunnen vaak jaren mee.

Om die reden wordt het middel nu alsnog opgenomen in MIA-regeling als investering in een Groen Labelkas. Dat betekent dat tuinders die hiervoor een substraatmat aanschaffen 40 procent van de kosten van de belasting kunnen aftrekken. Bovendien is de investering via de Vamil-regeling nu op een gunstig moment af te schrijven. Voorwaarde is wel dat de matten een aantal jaren gebruikt worden en dat de uitgaven op de balans komen.

Meer informatie Website van SenterNovem over de MIA-regeling

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.