Home

Achtergrond 488 x bekeken

Stijging exportsubsidies bevroren vlees hanen, kippen en kuikens

De subsidies voor de export van bevroren vlees van hanen, kippen en kuikens stijgen. Dat heeft de Europese Commissie bekend gemaakt. De exportsubsidies voor ééndagskuikens, consumptie- en broedeieren dalen daarentegen.

De subsidie voor de export van bevroren vlees van hele hanen, kippen en kuikens stijgt met 5 euro naar 36 euro per kilo. In oktober 2006 daalde de subsidie nog met 12 euro per 100 kilo. Dit was vanwege het feit dat de afzetmarkten voor dit vlees aantrokken. Het was echter een opleving van korte duur. Op dit moment loopt de afzet weer moeizamer.

Voor consumptie-eieren in de schaal en voor delen van slachtafval van uitgesneden bevroren hanen, kippen en kuikens verdween de exportsubsidie. Die was respectievelijk 3 en 22 euro per 100 kilo. De restitutie voor de export van eieren naar Japan blijft echter 20 euro per 100 kilo. De subsidie voor de export van gedroogde eiwitten is hieraan gekoppeld. Deze blijft 81,20 euro per 100 kilo.

De exportsubsidie van broedeieren van kalkoenen en ganzen daalt van 1,35 euo naar 0,80 eurocent per 100 stuks. Voor broedeieren van ander pluimvee daalt die subsidie van 70 naar 40 cent per 100 stuks. Voor de export van ééndagskuikens van leg- en vleesrassen daalt de exportsubsidie van 80 naar 50 cent per 100 stuks. Tot slot daalt de restitutie van ééndagskuikens van kalkoenen met 60 cent naar 1 euro per 100 stuks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.