Home

Achtergrond 1 reactie

Op zoek naar duurzaam evenwicht

Jaar van extremen, kopt het jaaroverzicht verderop in de krant. Helemaal niets mis mee, terugblikkend op 2006 was inderdaad sprake van extreme (weer)situaties. En natuurlijk weer enkele dier- en plantenziekten en Brussels en Haags gedoe. Maar als er iets uitspringt afgelopen jaar is dat wel de groeiende invloed van de maatschappij op de agrarische sector.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Frits van der Schans

    In het commentaar van 30 december staat geschreven: "Dat de maatschappij grillig is en dus vaak ook een onbetrouwbare partner, blijkt wederom in 2006. De drang naar goedkoop voedsel leidt tot nog lagere prijzen,..." Ofwel, DE MAATSCHAPPIJ is onbetrouwbaar en grillig, en zorgt voor nog lagere prijzen. Ook andere voedselproducenten hebben met dezelfde maatschappij ('de maatschappij, dat zijn wij') te maken en realiseren wel redelijke prijzen. Ik denk dan aan bijv. Coca Cola of Nutricia. De NL landbouw en verwerkende bedrijven zouden de goede punten uit de strategie van deze bedrijven moeten overnemen. En dat is dus niet alleen een aantrekkelijke en goede kwaliteit, maar bijv. ook een betere markt positionering. Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar wel noodzakelijk voor een hogere prijs. 'Verschuilen' achter een onbetrouwbare en grillige maatschappij is te gemakkelijk en een beetje fatalistisch. Er ligt voor 2007 een (gezamenlijke) uitdaging te wachten voor ons allemaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.