Home

Achtergrond

Nieuwe MEP-regeling geopend

De overgangsregeling voor de Milieukwaliteit Elektriciteits Productie (MEP) is 5 december 2006 in de Staatscourant gepubliceerd. Dat meldt het ministerie van Economische Zaken (EZ).

Oorspronkelijk zou de regeling vorige week worden opengesteld, maar de speciaal ingestelde adviescommissie had haar oordeel over de regeling nog niet klaar. De regeling is nu dus door de publicatie in de Staatscourant officieel van kracht is en hij gaat binnenkort open voor inschrijving.

De verwachting is dat het ministerie ven Economische Zaken de eerste dagen na het open gaan van de regeling wordt overspoeld met aanvragen. Deze worden geselecteerd op basis van volgorde van binnenkomst en bij gelijke binnenkomst wordt er geloot. LTO probeert de regeling bij te stellen en wil dat de subsidies worden verstrekt op de datum van de aanvrager zijn bouwvergunning ontvangt.

De overgangsregeling is een gevolg van de protesten vanuit belangenorganisaties en vanuit de Tweede Kamer na het plotseling stilzetten van de eigenlijke MEP op 18 augustus 2006. EZ heeft een bedrag van 270 miljoen uitgetrokken voor de nieuwe regeling. Deze geldt alleen voor vergistinginstallaties en niet voor elektriciteitsopwekking met behulp van warmtekracht of windenergie.

Lees ook Overgangsregeling MEP half November in Staatscourant
Lees ook Onderzoek naar resultaten MEP
Meer informatie Brief van minister Wijn aan Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.