Home

Achtergrond

Extra geld jonge boeren Zuid-Holland

De provincie Zuid-Holland maakt 250.000 euro extra vrij voor jonge agrariërs. Het is een aanvulling op de steunmaatregel voor jonge boeren en tuinders van het ministerie van LNV.

De aanvraag loopt ook via LNV omdat zo aanspraak gemaakt kan worden op Europese subsidie. Op deze manier wordt het bedrag verdubbelt naar 500.000 euro. Jonge boeren kunnen vanaf de tweede helft van 2006 hun aanvraag indienen.

Als er meer aanvragen binnenkomen dan er geld beschikbaar is, volgt volgens een woordvoerder van de provincie een loting. Overigens wordt deze 500.000 pas aangewend als het landelijk budget ontoereikend is. En dat extra geld is dan bedoeld voor Zuid – Hollandse jonge boeren.

De subsidie kunnen ze gebruiken voor investeringen in hun bedrijf. Zo kunnen de jonge agrariërs de productie verhogen of de kwaliteit van het product verbeteren. Maar ook mogen ze het geld aanwenden extra land te verwerven of de kwaliteit van de grond te verbeteren. Daarnaast kunnen de jonge boeren ervoor kiezen machines of installaties aan te schaffen.

De regeling geldt alleen voor agrariërs onder de 40 jaar die niet langer dan drie jaar geleden een bedrijf hebben overgenomen. De verwachting is dat behalve Friesland en Groningen alle provincies met een vergelijkbare steun zullen komen. Augustus vorig jaar werd bekend dat landelijk gezien een budget van 15 miljoen euro voor de regeling beschikbaar is. Dit bedrag is vastgesteld na goedkeuring van de Europese Commissie. Lees ook EU keurt Subsidieregeling jonge agrariërs goed
Lees ook Aanvragers investeringssteun jonge boeren krijgen uitslag loting
Meer informatie Publicaties van het ministerie van LNV

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.