Home

Achtergrond 179 x bekeken

Drentse proefregeling Ruimte voor Ruimte

Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben de voorbeeldregeling Ruimte voor Ruimte definitief vastgesteld. Om voor een bouwkavel in aanmerking te komen moet minimaal 1.000 vierkante meter bedrijfsgebouwen worden gesloopt. Nu worden ook toren- en mestsilo’s die bij agrarische bedrijfsgebouwen staan meegeteld bij het aantal vierkante meters.

De regeling houdt in dat in ruil voor het afbreken van vrijkomende agrarische gebouwen op dezelfde plaats of op een andere plek aansluitend bij een kern een woonhuis mag worden gebouwd. Gemeenten kunnen de regeling toepassen. Om gemeenten te ondersteunen de regeling toe te passen wil de provincie twee pilotprojecten starten die als voorbeeld kunnen dienen. Na een jaar gaat de provincie de regeling evalueren.

De regeling is een voorbeeldregeling die pas effectief wordt, nadat gemeenten deze regeling hebben overgenomen in hun bestemmingsplannen. De voorbeeldregeling is een uitwerking van het tweede provinciaal omgevingsplan (POPII) dat in 2004 door provinciale staten van Drenthe is vastgesteld.

Meer informatie Voorbeeldregeling Provincie Drente

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.