Home

Achtergrond 145 x bekeken

Bijna de helft van budget Investeringsregeling Energiebesparing onbenut

Voor de Investeringsregeling Energiebesparing in de glastuinbouw hebben 216 tuinders zich aangemeld. Ze hebben voor een bedrag van 3,3 miljoen euro subsidie aangevraagd. Dat heeft Dienst Regelingen bekend gemaakt.

Er was echter 6 miljoen euro voor de regeling die tussen 15 en 29 november was open gesteld beschikbaar. Het overgebleven budget wordt meegenomen naar de regeling van volgend jaar. Die bestaat dan niet meer in de huidige vorm, maar wordt dan waarschijnlijk opgenomen in de Regeling LNV-subsidies.

De investeringsregeling was in het leven geroepen om de glastuinbouwsector een mogelijkheid te bieden te anticiperen op de hoge energieprijzen. De meeste aanvragen hebben betrekking op een energiescherm. Aanvragers aan wie subsidie is toegewezen hebben tot 2 april 2007 de tijd hun investering te realiseren.

Lees ook Investeringsregeling Energiebesparing verdwijnt in huidige vorm
Lees ook Subsidie voor investeringen in energiebesparing

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.