Home

Achtergrond

Beste beschikbare technieken verplicht voor vergunning

Voor het verkrijgen van een milieuvergunning moeten voortaan de beste beschikbare technieken (BBT) zijn toegepast om de ammoniakuitstoot te beperken. Dit is de kern van de wijziging van de Wet ammoniak en veehouderij die sinds 1 februari 2006 van kracht is.

Tot 1 februari moesten de verplichtingen om te voldoen aan emissie- arm bouwen worden opgenomen in de voorschriften bij de milieuvergunning. De vergunning zelf kon niet worden geweigerd. Nu kan dat dus wel als blijkt dat de aanvrager geen gebruik heeft gemaakt van de best beschikbare technieken.

Om op de lijst te komen moeten de technieken al in de praktijk zijn toegepast, het mogen geen experimentele technieken zijn, ze moeten al zijn aangeboden op de markt en niet teveel kosten.

Lees ook Stevige onderbouwing keuze BBT vereist
Meer informatie De volledige wet

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.