Home

Achtergrond

Belgen eten minder eendenlever

Belgische consumenten hebben vorig jaar 9,4 procent minder eenden- en ganzenlever gegeten dan in 2004. Zij gaven daaraan 9,27 miljoen euro uit.

Daarmee zijn de Belgen de op twee na belangrijkste importeurs van eenden- en ganzenlever uit Frankrijk. Alleen Spanje en Japan importeren nog meer ganzenlevers uit Frankrijk. Dat blijkt uit gegevens van het marktonderzoeksbureau GfK in Dongen.

Ondanks de daling van de Belgische consumptie van eenden- en ganzenlever hebben de Franse producenten van de producten nog weinig reden tot klagen. ”De afzet van de producten is de afgelopen 20 jaar verdubbeld”, stelt Jean Schwebel van het Comité van producenten van eenden- en ganzenlever.

Deze producenten bieden inmiddels werk aan 30.000 mensen. De Fransen eten daar zelf het meeste van.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief Landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.