Home

Achtergrond

BV loopt deel MIA mis door onjuiste melding

Bij het niet juist melden van investeringen voor de Milieu- investeringaftrek (MIA) vervalt voor een deel het recht op die MIA. Een melding voor de VAMIL (willekeurige afschrijving milieu-investering) is niet voldoende. Dat beide meldingen bij hetzelfde bureau moeten worden gedaan is hierbij niet van belang. Dat heeft het Gerechtshof van Arnhem bepaald.

Een Besloten Vennootschap heeft over het jaar 2001 aangifte vennootschapsbelasting gedaan waarbij MIA is geclaimd voor investeringen tot een bedrag van 488.816,13 euro. De inspecteur van de belastingdienst accepteerde echter niet dit volledige voor de MIA geclaimde bedrag. Dit omdat de melding niet volledig volgens de regels is gegaan.

De BV had de investeringen dan wel aangemeld voor de VAMIL bij het Bureau Investeringsregelingen en Willekeurige Afschrijving (Bureau IRWA), maar niet voor de MIA. De BV claimde dat de inspecteur dat wel zo had moeten zien, maar dat verwerpt de inspecteur en ook het Gerechtshof.

Mede omdat de BV er door het Bureau IRWA op is geattendeerd dat de aanvraag apart moet. Belangrijke reden hiervoor is de jaarlijkse budgettering en de verschillen in accountantsverklaring. Het samenvoegen van de VAMIl en de MIA in een later jaar leidt niet tot een ander oordeel. Het beroep van de BV is ongegrond verklaard.

Meer informatie Volledige uitspraak van het Gerechtshof van Arrnhem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.