Home

Achtergrond 2 reacties

Avebe eindelijk klaar?

Het heeft wat tijd gekost, maar Avebe is nu klaar voor een financieel gezonde toekomst. Dat mogen we tenminste opmaken uit de woorden van Okke Koo.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Ir. P. Verberne

    Avebe is indertijd ontstaan na de fusie van een groot aantal aardappelzetmeelfabrieken in de regio Groningen-Drenthe. Die fabrieken zijn opgericht in een tijd dat aardappelzetmeel een lucratief product was. Die tijden zijn definitief voorbij. Waarom richt Avebe zich niet op het verwerken van ook andere landbouwproducten uit de regio? Denk aan tarwe of hennep, al dan niet in samenwerking met veehouderijen? Mogelijkheden voor het oprapen. Dat moet je dan wel doen. verberne.peter@planet.nl

  • no-profile-image

    Han van Riel

    Geachte heer Koo, Ik begrijp nog steeds niet waarom AVEBE eerst zoveel misslagen heeft moeten maken om tot de conclusie te komen, dat ze een Aardappelmeel producent zijn t.b.v. de boeren op de lichte gronden. Deze herbezinning en het terugkeren naar de "roots" heeft de leden wel erg veel geld gekost. Helaas voor de leden / aandeelhouders gaan de leiders van dit mismanagement min of meer vrij uit. Zij betalen niet mee zoals de boeren aan de reparatie. Ik weet wel, dat de boeren het besluit uiteindelijk hebben genomen om in China te beginnen. Doiteau is een ander verhaal. De kapitalen die gemoeid zijn met de afvloeiing zal de aandeelhouders nog jaren achter volgen. Helaas dat de vorige bestuurders niet eerder hebben gereorganiseerd, voordat de grootheisa waanzin toesloeg en de heren richten Verre Oosten deed reizen. De uitdrukking "Hoogmoed komt voor de val" is weer bewaarheid. Ik wens u met uw mede bestuurders alle wijshied toe om deze missers te voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.