Home

Achtergrond

Administratie alleen is niet voldoende

De administratie van een tuinder die gebruik maakt van uitzendkrachten biedt geen zodanig overzicht dat voor alle gevallen individualisering van de betalingen naar de beloningen van de werknemers mogelijk is. Deze is daarom terecht aansprakelijk gesteld voor naheffingsaanslag met toepassing van het anoniementarief. Dat heeft de Rechtbank van Breda bepaald.

Bij een paprikahoudster zijn via een uitzendbureau mensen werkzaam die in de kassen de paprikaplant toppen. De afspraken tussen de boerin en het uitzendbureau zijn schriftelijk vastgelegd en ze krijgt het werk per bewerkte plant gefactureerd.

Aan het uitzendbureau zijn naar aanleiding van een controle naheffingsaanslagen loonbelasting opgelegd berekend met inachtneming van het anoniementarief. De paprikahoudster werd vervolgens aansprakelijk gesteld voor het op haar betrekking hebbende deel van de naheffingsaanslagen.

Deze is het hier echter niet mee eens en gaat hiertegen in hoger beroep. Hierbij brengt ze kopieën in van de identiteitsbewijzen en een urenadministratie. De inspecteur van de belastingdienst en ook de Rechtbank van Breda zijn echter van mening dat de administratie niet in alle gevallen individualisatie van de betalingen aan de werknemers mogelijk maakt. De Rechtbank volgt daarom de herrekening van de aansprakelijkheidsschuld van de belastinginspecteur.

Meer informatie Volledige uitspraak van de Rechtbank van Breda

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.