Home

Achtergrond

Aanvraag zorgtoeslag seizoenarbeiders eenvoudiger

Het aanvragen van een zorgtoeslag voor werknemers die tijdelijk in Nederland werkzaam zijn wordt eenvoudiger. Dit zorgt voor minder administratieve rompslomp voor zowel de tuinders als de betrokken seizoenarbeiders. Hiervoor hebben LTO Nederland en de Belastingdienst een convenant ondertekend.

LTO Nederland heeft voor de zorgverzekering afspraken gemaakt met zorgverzekeraar VGZ en voor de bankrekening van de buitenlandse werknemers met de Rabobank. LTO Seizoenarbeid gaat de zorgtoeslag voor de buitenlandse werknemers aanvragen. De seizoensarbeiders hoeven daarvoor alleen een machtiging af te geven.

Het samenwerkingsverband komt volgens de betrokken partijen de aantrekkingskracht van de agrarische sector als geheel ten goede, aangezien de zorgtoeslag binnen de Zorgverkeringswet (ZVW) een belangrijk obstakel is voor tewerkstelling in Nederland. Het aanvragen van een dergelijke zorgtoeslag voor de tijdelijke werknemers was namelijk tamelijk complex. Door het convenant wordt het volgens LTO Nederland nu voor alle betrokken partijen eenvoudiger.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.