Home

Achtergrond

Aankoopkosten vaccins tegen salmonella ook gesubsidieerd

De subsidieregeling voor het terugdringen van salmonella in de pluimveesector 2006 is uitgebreid. De aankoopkosten van de toegediende vaccins zijn nu ook gesubsidieerd. Dat melden de Productschappen Vee Vlees en Eieren (PVE).

De wijziging van de subsidieregeling betreft de aankoop van de vaccins tegen Salmonella enteritidis of Salmonella tuphimimurium welke in 2006 zijn toegediend aan een koppel fokpluimvee. Dat is pluimvee van 72 uur en ouder, bestemd voor de productie van broedeieren.

De betreffende bedrijven krijgen de formulieren voor aanvraag thuisgestuurd. Die moet vervolgens voor 31 januari 2007, samen met een factuur betreffende de aankoop van het vaccin en een betalingsbewijs ervan, worden gestuurd naar het PPE (Productschap Pluimvee en Eieren). Bericht hierover aan de betreffende pluimveehouders volgt nog als de regeling daadwerkelijk is gepubliceerd.

Het subsidiebedrag voor 2007 voor Salmonellabestrijding is door de EU voor Nederland inmiddels vastgesteld op 1,35 miljoen euro. De maximale bijdrage per dier is 2,50 euro. Dit bedrag is gebaseerd op cofinanciering en komt dus uiteindelijk uit op 5 euro per dier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.