Home

Achtergrond

Update vragen en antwoorden rondom heretikettering agrarische bedrijfswoning

In de vragen- en antwoordenserie van 5 juli 2006 geeft de belastingdienst antwoorden op 62 vragen rondom de heretikettering van de agrarische bedrijfswoning. In de update van 26 oktober 2006 worden nog eens 26 extra vragen beantwoord. De herziene versie bevat derhalve inmiddels 88 vragen en antwoorden.

De éénmalige mogelijkheid voor boeren en tuinders om de bedrijfswoning van het ondernemingsvermogen naar het privévermogen over te hevelen houdt de gemoederen dit jaar al geruime tijd bezig. Na de bekendmaking van het besluit van 8 maart 2006 door de staatssecretaris van Financiën, de daaropvolgende werkafspraak van 16 mei 2006 en de vragen en antwoordenserie van 5 juli 2006 zijn er nog veel vragen uit de praktijk opgekomen.

Deze 26 vragen zijn ingevoegd in de eerste vragen- en antwoordenserie. Het betreft vragen van zowel medewerkers van de belastingdienst als van boeren- en tuinders(organisaties) en hun adviseurs. De nu in totaal 88 vragen zijn vervolgens zoveel mogelijk per onderwerp gerangschikt.

De volgende onderwerpen komen aan bod: Wat kan er geheretiketteerd worden?, vaststellingsovereenkomsten, het besluit van 8 maart 2006, de werkafspraak, de procedure EHRM, de lijst met contactpersonen en het schenkings- en successierecht.

Niet alle vragen kunnen echter op dit moment al beantwoord worden. Over enkele onderwerpen wordt momenteel intern bij de Belastingdienst verder overlegd. Het betreft met name een vraag met betrekking tot overdrachtsbelasting. Deze vragen zullen zo spoedig mogelijk worden beantwoord.

Mr. P.L.F. Seegers (voorzitter Platform landbouwnormen, werkzaam bij Belastingdienst Oost)

Lees ook De 62 vragen en antwoorden
Meer informatie Update vragen en antwoordenserie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.