Home

Achtergrond

Subsidie voor investeringen in energiebesparing

Glastuinders kunnen van 15 november tot en met 29 november 2006 subsidie aanvragen voor energiebesparing in de glastuinbouw. Dat heeft Dienst Regelingen (DR) bekend gemaakt. Het ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit heeft hier 6 miljoen euro voor beschikbaar gesteld.

Behandeling van de aanvragen gebeurd op volgorde van binnenkomst. DR adviseert tuinders die interesse in de regeling hebben daarom zo snel mogelijk te beginnen met het vergaren van de vereiste bijlagen. Het gaat hier om offertes, de energiejaarrekening 2005, machtigingen en de bedrijfskaart.

De subsidieregeling is bedoeld voor glastuinders met een bedrijf in Nederland. Alle investeringsmogelijkheden zijn bedoeld voor energie-extensieve en een aantal ook voor energie-intensieve bedrijven. De investeringen moeten uiterlijk 2 april 2007 gerealiseerd en betaald zijn.

Een totaaloverzicht van de vereisten en de overige voorwaarden staat in de brochure die vanaf 8 november 2006 via internet (LNV-Loket) te downloaden is. De machtigingsformulieren en de bedrijfskaart kunnen hier ook worden aangevraagd.

Meer informatie LNV-Loket

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.