Home

Achtergrond

Positief resultaat in de toekomst niet te verwachten

De exploitatie van een paardenhouderij is gezien een voortdurend negatief resultaat geen bron van inkomen. Dat heeft het Gerechtshof van Den Haag bepaald.

Een man houdt zich sinds 1991 bezig met het fokken en opfokken van paarden en het stallen van paarden en die van anderen. Daarnaast werkt hij in loondienst bij een akkerbouwbedrijf. Sinds het begin van de activiteiten tot aan het jaar 2001 is het resultaat van de paardenhouderij steeds negatief geweest. Maar volgens de paardenhouder is er wel sprake van een bron van inkomen.

De inspecteur van de belastingdienst accepteert naar aanleiding van een boekonderzoek in 2001 geen bron van inkomen met betrekking tot de paardenhouderij meer. Deze redenering volgt het Gerechtshof ook. Er is hier geen sprake van strijd met het rechtszekerheidbeginsel omdat de man er in 1993 in een gesprek met de inspecteur immers op is gewezen dat het resultaat binnen drie of vier jaar positief diende te zijn om van een inkomstenbron te kunnen blijven spreken.

Meer informatie Volledige uitspraak van het Gerechthof van Den Haag

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.