Home

Achtergrond

Nog geen geld gereserveerd voor nieuwe MEP

Het subsidieplafond voor de milieuvriendelijke elektriciteitsproductie (MEP) voor het jaar 2007 wordt vastgesteld op nul euro. Er is nog geen geld gereserveerd om nieuwe subsidies te verstrekken. Dat schrijft minister Wijn van Economische Zaken in antwoord op vragen vanuit de Tweede Kamer naar aanleiding van de begroting 2007.

Volgens Wijn is het gezien de positie van het huidige kabinet aan een nieuw kabinet om te besluiten over een nieuwe doelstelling voor duurzame energie, met de daarbij behorende middelen. Als een nieuw kabinet besluit door te gaan met de MEP dan voorziet de wet er met ingang van 1 januari 2007 in, dat voor de opties wind en biomassa gekozen kan worden voor een tender om het budget toe te wijzen. De overige opties zullen volgens de minister worden verdeeld op volgorde van binnenkomst.

Lees ook Overgangsregeling MEP half november in Staatscourant
Lees ook Schrappen MEP-subsidie niet onmiskenbaar onrechtmatig
Meer informatie Schriftelijke vragen EZ begroting 2007
Meer informatie Studiemiddag Molens, mest en fiscus

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.