Home

Achtergrond

Neerslagdekking Interpolis wordt uitgebreid

De neerslagdekking op de Interpolis Bedrijven Compact Polis wordt uitgebreid. Schade aan daken door sneeuw of waterdruk en schade door hagel wordt standaard meeverzekerd. Reden voor de uitbreiding is dat Interpolis verwacht dat bedrijven in de toekomst vaker te maken krijgen met extreme weersomstandigheden.

Voordat Interpolis besloot tot de uitbreiding heeft er eerst een onderzoek plaatsgevonden onder 2000 bedrijven over de wenselijkheid van een ruimere neerslagdekking. Bijna de helft van die bedrijven zei het afgelopen jaar schade te hebben ondervonden door extreme neerslag. Het ging daarbij om schades die al onder de dekking vielen als lekkages en stroomstoringen, maar ook om schades die tot nu toe nog niet gedekt waren als kapotte daken en omzetverlies omdat klanten het bedrijf niet konden bereiken.

Uit het onderzoek bleek ook dat bijna 80 procent van de ondernemers de verwachting van Interpolis dat het klimaat in de toekomst meer parten gaat spelen deelt. Volgens bijna 70 procent is dat in 2007 al het geval. In de uitzonderlijk natte maand augustus 2006 kwamen bij de verzekeraar voor 900.000 euro aan schadeclaims binnen. Dat is drie keer zoveel als dezelfde periode vorig jaar.

Veel bedrijven denken verder ten onrechte dat ze volledig verzekerd zijn tegen extreme weersomstandigheden blijkt verder uit het onderzoek. Ze bereiden zich er dan ook vaak niet goed voor. Vrijwel niemand kijkt goed naar de toestand van het dak of onderzoekt de mogelijkheden om bijvoorbeeld noodafvoeren te creëren. Interpolis verwacht dan ook dat bij extreme sneeuwval Nederlandse bedrijven net als in 2005 problemen krijgen doordat het dak de sneeuwval niet aankan.

Meer informatie Neerslagdekking op site Interpolis

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.