Home

Achtergrond

Lagere begroting en deel heffingen HPA

Het Hoofdproductschap Akkerbouw (HPA) verlaagt de uitgaven in 2007 met een half miljoen euro naar 6,5 miljoen euro. Dat heeft het HPA- bestuur bekend gemaakt. De heffingen voor zetmeelaardappelen en suikerbieten zijn in 2007 ook lager.

De verlaging van de begroting is het gevolg van een kleinere directie, lagere beleids- en uitvoeringskosten en het verschuiven van de controle op vruchtwisselregel 1 op 3 bij aardappelen naar de NAK (Nederlandse Algemene Keuringsdienst voor zaaizaad en pootgoed van landbouwgewassen).

Bij zetmeelaardappelen gaat de fondsheffing van 14 euro naar 9 euro per hectare. Dit in verband met de afbouw van een te hoge reserve. Bij suikerbieten loopt de heffing voor onderzoek terug van 7 euro naar 6 euro per hectare.

Van het budget is 3,9 miljoen euro bestemd voor onderzoek en 650.000 euro voor gewasbescherming en duurzaamheid. Voor handhaving van voorschriften is 150.000 euro nodig en voor pr staat 180.000 euro op de begroting.

Daarnaast bestemt het HPA 150.000 euro voor het documenteren van marktinformatie en 395.000 euro voor andere projecten. Voor de beleid- en uitvoeringskosten staat voor 2007 een bedrag van 1,125 miljoen euro op de begroting.

Meer informatie Website Hoofdproductschap Akkerbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.