Home

Achtergrond

Kentekenplicht en hogere maximumsnelheid voor landbouwvoertuigen in 2009

Tractoren en andere landbouwvoertuigen krijgen in 2009 een kenteken en een rijbewijsplicht voor bestuurders vanaf 16 jaar. Ook krijgen ze vanaf dan op veel wegen te maken met een maximumsnelheid van 40 kilometer per uur (was 25). Dat schrijft minister Peijs van Verkeer en Waterstaat in een brief aan de Tweede Kamer.

De maatregelen hebben tot doel de veiligheid van het gebruik van landbouwvoertuigen te bevorderen en de handhaving te vereenvoudigen. Zo zijn verkeersovertredingen dankzij de kentekenplicht makkelijker te signaleren en te bestraffen.

Het verhogen van de maximumsnelheid van 25 naar 40 kilometer per uur op veel doorgaande wegen moet de doorstroming en de verkeersafwikkeling ten goede komen. Daarnaast is het beter voor de verkeersveiligheid, net als de invoering van de rijbewijsplicht.

Meer informatie Brief minister Peijs op site Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.