Home

Achtergrond

Investeringsregeling jonge boeren opgehoogd

Het budget voor de subsidieregeling jonge agrariërs is met bijna 2 miljoen euro verhoogd. Vanuit het ministerie van LNV is 1,7 miljoen euro beschikbaar gesteld en de provincies Overijssel, Gelderland, Noord-Brabant en Limburg hebben daar 260.000 euro bovenop gedaan. Dat heeft Dienst Regelingen (DR) bekend gemaakt.

Het extra geld van LNV is beschikbaar omdat het budget voor de investeringsregeling jonge agrariërs vorig jaar niet geheel is benut. Dit komt vooral omdat de jonge ondernemers het investeringsplan niet of te laat hebben ingediend, waardoor ze het geld uiteindelijk niet gekregen hebben.

De provincies Overijssel en Gelderland stellen ook geld dat vorig jaar niet is benut beschikbaar. In Noord Brabant en Limburg is er nieuw geld vrij gekomen. Het bedrag komt bovenop de 10 miljoen euro die dit jaar al voor de regeling was bestemd. Door de ophoging van het budget kunnen ongeveer 100 jonge ondernemers extra worden bediend. In totaal kreeg Dienst Regelingen dit jaar 770 aanvragen en naar verwachting kunnen 690 aanvragers op subsidie rekenen.

De aanvragen zijn nog niet allemaal beoordeeld of ze aan de voorwaarden voldoen. Volgens DR is het aantal aanvragen dat niet aan de voorwaarden voldoet dit jaar aanmerkelijk lager dan vorig jaar. De jonge boeren krijgen de komende maanden reactie op hun subsidieaanvraag. Is dit een positieve reactie dan hebben ze tot 25 september 2008 de tijd om hun investeringsplan af te ronden en de aanvraag tot subsidievaststelling in te dienen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.