Home

Achtergrond

Digitale aanslag is voldoende

Een belastingaanslag is op correcte wijze bekend gemaakt als het in digitale vorm aan de gemachtigde is toegezonden. Dat heeft het Gerechtshof van Arnhem bepaald.

Een echtpaar dat in 1999 in de vorm van een maatschap een pluimveebedrijf exploiteerde emigreerde in december 2001 naar Canada. Vanaf september 2002 had de belastingdienst een boekonderzoek bij het echtpaar ingesteld. Het rapport op basis hiervan werd driekwart jaar later naar de pluimveehouder gestuurd die voor de behandeling ervan een fiscaal juridisch bureau inschakelde.

Het aanslagbiljet 1999 met dagtekening juli 2003 stuurde de belastinginspecteur naar het voormalige Nederlandse adres van het echtpaar. Tevens zond hij een digitale uitdraai van de aanslag aan de boer. Het bezwaarschrift bereikte de inspecteur pas op 30 september 2003. Die verklaarde dat bezwaar wegens termijnoverschrijding niet ontvankelijk.

Het echtpaar ging hiertegen in hoger beroep en verklaarde dat de inspecteur wel degelijk op de hoogte was van het Canadese adres van de pluimveehouders. De inspecteur ontkende dat en het Gerechtshof gaat hieraan voorbij omdat de digitale uitdraai zo volledig is dat het als een correcte bekendmaking van de aanslag aan de gemachtigde aangemerkt moet worden.

Meer informatie Volledige uitspraak van het Gerechtshof van Arnhem

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.