Home

Achtergrond

Westlandse tuinders willen energiefonds

LTO Glaskracht Westland vindt dat met een deel van de opbrengst van de verkoop Westland Energie Services een kennisfonds rond energie en glastuinbouw moet worden opgezet.

Voorzitter Jos van der Knaap van LTO Glaskracht Westland wil op die manier het risico compenseren, dat de kennis die het bedrijf de laatste jaren over de glastuinbouw heeft opgebouwd, verloren gaat. Van der Knaap kwam gisteren tijdens een ledenavond in Poeldijk met het plan.

Glaskracht vreest dat door de verkoop van het bedijf de kennis over energiemangement en wkk’s mee verkast naar de nieuwe eigenaar en de glastuinbouw er dan minder profijt van heeft. “Omdat Westland Energie groot is geworden door tuinders, immers tachtig procent van de klanten van Westland Energie zijn tuinders, is het dan ook wel zo netjes dat daar iets voor geregeld wordt.” Hij stelt zich voor dat er een fonds wordt opgezet met een deel van de opbrengst van de verkoop. Daarmee zouden dan bijvoorbeeld innovaties op het gebied van energie en gas gefinancierd kunnen worden in het Westland.

Abonneer u op de gratis nieuwsbrief landentuinbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.