Home

Achtergrond

Pachtnormenbesluit voor november 2007 vastgesteld

Een nieuw pachtnormenbesluit is er waarschijnlijk in het voorjaar van 2007. In ieder geval voor 1 november 2007. Dit meldt minister Veerman van Landbouw in een brief aan de Tweede Kamer.

Er zal geen nieuwe maatschappelijke consultatieronde meer plaatsvinden. Alle betrokken partijen hebben immers ingestemd met de nieuwe systematiek van de pachtnormen, schrijft Veerman in zijn brief.

Het pachtnormenbesluit wordt voorbereid door het ontwerp voor te leggen aan de Raad van State, het uitbrengen van een rapport naar aanleiding van het advies van de Raad van State, vaststelling en publicatie.

Het vaststellen van de berekenmethodiek zal gaan via een algemene maatregel van bestuur, waarbij de tweejaarlijkse wijzigingen in de normhoogte voortaan bij zogeheten ministeriële regeling worden doorgevoerd.

Voor tuinland is een vergelijkbare methodiek in ontwikkeling. Verder wordt gewerkt aan een modernisering van het agrarisch puntenstelsel met het oog op het bepalen van een prijs voor agrarische woningen. In dit verband zijn de ontwikkelingen ten aanzien van de modernisering van het huurbeleid van belang.

Lees ook Nieuwe berekenmethodiek pacht door kamer geaccepteerd
Meer informatie Brief Veerman aan Tweede Kamer

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.