Home

Achtergrond

PPE stelt half miljoen euro beschikbaar

Het productschap voor Pluimvee en Eieren (PPE) stelt, in navolging van minister Veerman van Landouw Natuur en Voedselkwaliteit, een half miljoen euro beschikbaar voor de cofinanciering van de schade door vogelpest. Dat heeft het Productschap bekend gemaakt.

De minister had bij zijn beschikbaarstelling van 500.000 euro de voorwaarde gesteld dat het PPE dit ook zou doen. Op basis van deze financiering is vervolgens een miljoen euro steun van de Europese Unie te verwachten. Het totale steunbedrag is dan dus twee miljoen euro.

Het Productschap had het ministerie van LNV eerder gevraagd het hele bedrag te betalen. Dit omdat in andere landen de overheid ook vergoed. Veerman eiste echter een eigen bijdrage van de sector. Eerst stelde hij helemaal geen geld beschikbaar uit zijn begroting, maar uiteindelijk toch een half miljoen.

PPE zal het geld nu voorfinancieren en later van de pluimveehouders terugvragen. In eerste instantie was daar binnen de sector geen animo voor. Op 2 november 2006 volgt nog een vergadering over de details van de regeling. Op 31 maart 2007 moet de financiering binnen zijn.

Lees ook Slechts 1,5 tot 2 miljoen euro steun voor pluimveesector

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.