Home

Achtergrond

Heffingen akkerbouwsector blijven nagenoeg gelijk

De heffingen van het Hoofdproductschap Akkerbouw (HPA) voor de telers van akkerbouwgewassen en voor de aardappelhandel en de verwerkende industrie kunnen in 2007 nagenoeg allemaal gelijk blijven. Dat heeft het Hoofdproductschap bekend gemaakt.

De heffingen kunnen gelijk blijven omdat de bestedingen en de budgetten voor 2007 zo ongeveer hetzelfde zijn als in 2006. Alleen de heffing bij de teelt van zetmeelaardappelen kan naar beneden van 14 euro naar 9 euro per hectare. Dit is mogelijk vanwege nog bestaande reserves en verminderde uitgaven.

Het secretariaat van het HPA heeft de verlaging inmiddels voorgesteld aan de Commissie Teeltaangelegenheden. Deze adviescommissie moet voor 27 oktober 2006 aan het bestuur van de HPA aangeven of ze het eens is met de voorgestelde verlaging. Het Hoofdproductschap beslist vervolgens in november hoe hoog de heffingen precies zullen zijn.

Meer informatie Website Hoofdproductschap Akkerbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.