Home

Achtergrond

Flinke overschrijding subsidieregeling jonge agrariërs

Voor de subsidieregeling jonge boeren hebben ruim 750 agrariërs zich aangemeld. Gezamenlijk hebben zij voor 88 miljoen euro aan bedrijfinvesteringen aangevraagd. Dat heeft Dienst Regelingen (DR) bekend gemaakt. Hiermee is het beschikbare budget van 10 miljoen euro ruim overschreden.

Omdat de aanvragen flink hoger uitvallen dan het budget heeft er een loting plaats gevonden, waarbij de volgorde van de behandeling van de aanvragen wordt bepaald. Het resultaat van de loting is te vinden op de site van het ministerie van Landbouw.

De meest aangevraagde investeringscategorie is investeren in rundveestallen. Hiervoor werd voor 27 miljoen euro aan subsidie aangevraagd. Voor investeringen in machines werd voor 14 miljoen euro aan subsidie aangevraagd en voor varkensstallen 13,5 miljoen euro. De helft van de aanvragen kwam van een jong melkveebedrijf. Uit de fruitteelt kwamen slechts enkele aanvragen.

De subsidieregeling jonge agrariërs was van 1 september 2006 tot en met 25 september 2006 opengesteld. Jonge boeren die kort geleden een bedrijf hebben opgericht of overgenomen kunnen, onder bepaalde voorwaarden, subsidie krijgen voor investeringen in het bedrijf.

Lees ook 10 miljoen euro voor investeringen van jonge agrariërs
Meer informatie Website ministerie van Landbouw

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.