Home

Achtergrond

DR corrigeert gemaakte fouten bij berekening toeslagrechten

De fouten die gemaakt zijn bij de berekening van toeslagrechten voor ondernemers die een beroep doen op de nationale reserve gaat Dienst Regelingen (DR) zelf corrigeren. Dat heeft de uitvoerende instantie van het ministerie van Landbouw bekend gemaakt.

Boeren hoeven zelf dus geen actie te ondernemen. De vakgroep LTO rundvlees wees DR er onlangs op dat bij ongeveer 180 boeren de extensiveringspremie niet in de berekening is meegenomen. Het gaat om agrariërs uit meerdere sectoren.

Dienst Regelingen heeft nu beloofd de berekening opnieuw uit te voeren. Als dat leidt tot een aanpassing van de vastgestelde toeslagrechten dan krijgt de boer daar in de tweede helft van november bericht over. Hij krijgt dan een nieuwe beschikking waartegen dan weer binnen zes weken bezwaar kan worden gemaakt.

Ook bij de berekening van de cichoreicomponent is een fout gemaakt. Zowel voor het aantal toeslagrechten als voor het bedrag is gerekend met het gecorrigeerde gemiddelde waardoor een te laag bedrag is vastgesteld. Voor het bedrag van de bedrijfstoeslag moet namelijk gerekend worden met de gemiddelde geteelde oppervlakte. Telers die al een overzicht hebben ontvangen krijgen een nieuw overzicht. Ze zijn hier al over ingelicht.

Meer informatie Herstelberekening cichoreibedrag en rekenvoorbeeld

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.