Home

Achtergrond

Bunge investeert in biodieselfabrieken

Bunge Iberica, de Spaanse bedrijfstak van landbouw- en voedselbedrijf Bunge Limited, kondigde vandaag de oprichting aan van een joint venture met het Spaanse Acciona en andere lokale partners voor de bouw van twee biodieselfabrieken in Spanje.

Bunge krijgt een minderheidsbelang. Als onderdeel van de joint venture gaat het bedrijf de biodieselfabrieken voorzien van olie van sojabonen uit de andere fabrieken op de locatie. Acciona neemt de productie van biodiesel op zich. De verwachte capaciteit van de biodieselfabriek in Bilbao is 200.000 ton per jaar.

Repsol YPF, de grootste olieraffinaderij in Spanje, zal het eindproduct van de biodieselfabrieken opkopen. In maart 2006 kwamen Acciona en Repsol overeen nieuwe fabrieken nabij Repsols ruwe-olieraffinaderijen te bouwen, waaronder die in Bilbao en Cartagena.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.