Home

Achtergrond

Buitentoepassingstelling fiscale aftrek EIA en MIA

Minister Zalm van Financiën heeft per ministeriële regeling voor nieuwe investeringen de milieu-investeringsaftrek (MIA) en de energie-investeringsaftrek (EIA) voor 2006 met ingang van 12 oktober 2006 stopgezet. Het budget is door de vele aanvragen fors overschreden.

Bij de EIA gaat het om een verwachte overschrijding van ruim 200 miljoen euro op een budget van 139 miljoen euro. Bij de MIA gaat het om een verwachte overschrijding van 50 miljoen euro op een budget van 118 miljoen euro.

Ondernemers kunnen vanaf 1 januari 2007 weer aanspraak maken op belastingaftrek voor investeringen in energiebesparing of milieu. De budgetoverschrijding van 2006 zal niet worden afgetrokken van het budget voor 2007. De percentages en/of voorwaarden in de regelingen voor 2007 zullen op basis van het reguliere budget en de verwachte investeringen voor 2007 eind december 2006 bekend worden gemaakt.

Meer informatie bekendmaking op site ministerie van Financiën

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.