Home

Achtergrond 193 x bekeken

Veel belangstelling ontheffing productierechten

Bijna 60 procent van de 500 aangeschreven agrarische ondernemingen wil gebruik maken van de regeling voor ontheffing van productierechten. Dat blijkt uit gegevens van Dienst Regelingen (DR). De Regeling Ontheffing Productierechten is opengesteld van 1 maart tot 1 mei.

Vanaf half februari kunnen varkenshouders en kippenbedrijven het aanmeldingsformulier aanvragen. Deelnemers aan de Regeling Ontheffing Productierechten krijgen tien jaar lang een ontheffing voor de uitbreiding van hun varkens- of pluimveestapel.

De ontheffing geldt voor maximaal 50 procent van de rechten die nodig zijn voor de uitbreiding. De belangrijkste voorwaarde is dat de mest die de varkens of kippen produceren, wordt verwerkt en de producten daaruit niet worden afgezet in de Nederlandse landbouw of op natuurterrein.

Lees ook Ontheffing aankoop dierrechten bij mestverwerking

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.