Home

Achtergrond

Uiterste datum derogatieverzoek strikt gehanteerd

Dienst Regelingen (DR) betracht geen coulance voor veehouders die te laat zijn met het indienen van een derogatieverzoek. Aanvragen die na 31 januari binnenkomen, worden niet meer door de uitvoeringsinstantie van het ministerie van LNV in behandeling genomen.

Dat zegt een woordvoerder van DR dinsdag in het Agrarisch Dagblad. ,,Het aanvraagformulier is een heel simpel document dat je zo hebt ingevuld”, zegt de woordvoerder. ,,Ik zou niet weten waarom veehouders het niet snel zouden invullen. Dus, te laat is te laat.”

Dat betekent dat veel boeren haast moeten maken met hun aanvraag. Uit een inventarisatie van DR blijkt dat slechts drieduizend boeren een derogatieverzoek hebben ingediend, terwijl gerekend wordt op een totaal aantal van maximaal dertigduizend. Veehouders die de termijn overschrijden, hebben in 2006 geen recht op derogatie.

Overigens heeft door een fout in het registratiesysteem van DR nog niet elke boer een aanvraagformulier ontvangen. Het probleem doet zich voor met bedrijven waar onlangs wijzigingen hebben plaatsgevonden. Deze boeren krijgen volgens DR de formulieren deze week. De aanvraagtermijn wordt voor hen echter niet verlengd.

Aanvragen voor 2007 moeten op 1 december binnen zijn. Oorspronkelijk zou dat ook voor de verzoeken van dit jaar gelden maar omdat de regeling nieuws is, heeft LNV de uiterste inzenddatum twee maanden verlegd. De overige eisen blijven wel gelijk.

Aanvragen die op tijd bij DR binnen zijn maar onvolledig of onjuist blijken, worden gewoon afgehandeld. Veehouders krijgen dan de mogelijkheid hun verzoek te corrigeren waarna een nieuwe beoordeling plaatsheeft.

Lees ook Eenmalig uitstel voor indiening derogatieverzoek

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.