Home

Achtergrond

Ton van den Oever begint boomkwekerij in Turkije

Boomkwekerij Ton van den Oever uit Haaren gaat in Turkije een laanboomkwekerij oprichten. Het bedrijf heeft daarvoor onlangs een subsidie van €490.000 ontvangen van het ministerie van Economische Zaken (EZ).

Van den Oever gaat de kwekerij samen met een aantal Turkse partners van de grond tillen. Het nieuwe bedrijf krijgt de naam Ada-Plant en wordt gevestigd in de regio Adapazari, ten oosten van Istanboel.

Het bedrijf gaat driemaal verplante bomen kweken voor de lokale markt. De werknemers van Van Den Oever leiden de nieuwe medewerkers op. Deze opleiding wordt, evenals de levering van jonge bomen, grotendeels gesubsidieerd door EZ.

Mechanisatiebedrijf Damcon uit Opheusden levert de benodigde machines. In het seizoen 2007/2008 hoopt Ada-Plant de eerste bomen te kunnen leveren.

Bedrijven die investeren in opkomende markten kunnen hiervoor EZ-subsidie krijgen via het Programma Samenwerking Opkomende Markten (PSOM).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.