Home

Achtergrond

Overdracht toeslagrechten tussen oude en nieuwe pachter alleen middels maatschap

Een pachter die toeslagrechten wil overdragen aan zijn opvolger kan daartoe een maatschap met hem aangaan. Voorwaarde is wel dat de toeslagrechten voor minimaal 80 procent zijn benut.

Dat stelt Dienst Regelingen (DR). Volgens de uitvoeringsinstantie van het ministerie van LNV is het ‘regelingstechnisch’ niet mogelijk op een andere manier de overdracht van oude naar nieuwe partner vorm te geven.

DR stelt deze constructie voor in een document met vragen van adviseurs over toeslagrechten. Daarin zegt de dienst ook dat er nog weinig duidelijkheid is over de toekomst deze subsidieregeling. Op termijn wordt net als in Duitsland hier een zogeheten flate-ratesysteem ingevoerd. Dat betekent dat er een vast subsidiebedrag komt per hectare, onafhankelijk van welke agrarische activiteit daarop wordt uitgevoerd. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend. In elk geval blijft het huidige systeem tot 2009 bestaan.

Meer informatie Vragen en antwoorden adviseursdag GLB

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.