Home

Achtergrond 258 x bekeken

Geen voorfinanciering grijs kenteken meer nodig

Ondernemers hoeven vanaf 1 juli de aanschafbelasting (BPM) op auto’s met een grijs kenteken niet meer voor te financieren. Dat blijkt uit een brief van staatssecretaris Wijn (Financiën) aan de Tweede Kamer.

De maatregel betekent een administratieve lastenverlichting voor boeren en tuinders die gebruik maken van het grijs kenteken. Nu moeten zij nog bij de aanschaf van een auto zelf de BPM betalen. Als zij kunnen aantonen recht te hebben op een grijs kenteken, wordt de betaalde belasting binnen een maand teruggestort.

Op verzoek van de Tweede Kamer heeft Wijn deze maatregel versoepeld. Hij wil dat ondernemers vanaf 1 juli een auto met grijs kenteken kunnen kopen, zonder dat zij de bpm hoeven voor te financieren. Voorwaarde blijft wel dat de boer of tuinder aan de verkoper een verklaring van de Belastingdienst overlegt waaruit blijkt dat hij ondernemer is.

Meer informatie Brief van staatssecretaris Wijn

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.