Home

Achtergrond 181 x bekeken

Export fokvee terug op niveau

In het kalenderjaar 2005 zijn er tussen de 49.500 en 50.000 fokrunderen geëxporteerd. Dit blijkt uit cijfers van de exportorganisatie Veepro Holland. Met deze aantallen is de export weer terug op het niveau van voor de BSE en MKZ-crises in 2001.

Uit eerder gepubliceerde cijfers bleek dat in het boekjaar 2004/2005 (september-september) 45.000 runderen zijn uitgevoerd. Dat betekent dat de export in de laatste maanden van 2005 een flinke vlucht genomen heeft. Veehandelaren en exporteurs bevestigen dit. In het laatste kwartaal hebben zij veel orders voor vaarzen gehad.

Dat de vraag naar fokvee groot is, blijkt wel uit het feit dat de groei gerealiseerd wordt ondanks dat de Oekraïne en landen in het Midden-Oosten de grens nog altijd gesloten houden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.