Home

Achtergrond 187 x bekeken

Einde in zicht

Het gaat de goede kant op met de dioxineaffaire. De herkomst is bekend, het afpellen van de geblokkeerde bedrijven is

De VWA heeft groepen bedrijven gemaakt en voert bij varkens daarvan gericht proefslachtingen uit. Vandaag worden zo’n 80 varkens, afkomstig van 12 bedrijven, geslacht bij Van Vlijmen in Wijchen. VWA-mensen nemen daar monsters van het niervet van de dieren. Is het dioxinegehalte lager dat 2 picogram per kilo niervet, dan worden keer op keer groepen bedrijven vrijgegeven. Dezelfde aanpak dus als bij de McCain-affaire in 2005. Daarnaast zijn eieren van 3 pluimveebedrijven ingezet voor onderzoek.

Zaterdag zijn de eerste uitslagen bekend. Dat betekent gebak op tafel bij een flink aantal varkenshouders. Want ook al lijkt alles nu goed, de onzekerheid knaagt nog steeds.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.