Home

Achtergrond

CLM ziet kansen in bedreigingen

Het Centrum voor Landbouw en Milieu (CLM) heeft tien gemeenschappelijke doelen geformuleerd voor de landbouw. Als de sector gezamenlijk inspeelt op bestaande problemen in de samenleving, ontstaan er nieuwe markten, meent directeur Wouter van der Weijden.

Hij hoopt dat de voorbeeld-doelen agrariërs meer helpen dan de toekomstvisie van landbouwminister Veerman, die volgens hem niet concreet is en onvoldoende handvatten bevat.

Het CLM ziet een rol weggelegd voor de landbouw als promotor van groente en fruit, waardoor de landbouw haar bijdrage aan de volksgezondheid verdubbelt. Ook kunnen zorgboerderijen in tien jaar hun capaciteit verdrievoudigen. De sector zou bovendien kunnen zorgen voor schonere lucht, door de aanleg van bijvoorbeeld boomsingels.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.